Skip to main content
Smart Student

10 semne ca te-ai maturizat – 1

Fiecare om ajunge la un moment dat la starea de maturitate, mai devreme sau mai tarziu, incepe sa realizeze ce se intampla in jurul sau, gandeste rational si ajunge sa ia decizii mai intelepte. Sunt o serie de semne care iti arata ca incepi sa te maturizezi, si prin simplul fapt ca le constientizezi esti cu un pas departe in procesul inevitabil de maturizare.

1. Asculti mai mult, vorbesti mai putin

Cand realizezi ca omul a fost conceput pentru a auzi mai mult (pentru ca are doua ureci) si sa vorbeasca mai putin (pentru ca are o singura gura) incepi sa acumulezi din ce in mai multe informatii si tot ce vei spune de acum inainte se va baza pe o logica solida. Astfel vei ajunge sa fii considerat ca un individ rational, si vei avea un aer de seriozitate care iti va intari increderea. Este primul semn care te face sa realizezi ca ai inceput sa te maturizezi.

2. Nu fugi de responsabilitati

In momentul in care nu mai fugi de responsabilitati, indiferent de cat ar parea de complicate, si iti dai interesul si ti le asumi, realizezi faptul ca nu mai esti acea persoana care fugea de toate sarcinile ce i se atribuiau sau se iveau doar pentru ca erai prea lenes sau nu aveai chef, incepi sa privesti altfel lucrurile, si devii constient de ce presupune o responsabilitate ce se agata de umerii tai.

3. Nu critici

Sunt momente in care te certi cu o persoana, si esti tentat mereu sa ii demonstrezi ca tu esti cel ce are dreptate, si vii cu argumente solide si critici dure, ceea ce poate duce la conflicte. Cu timpul incepi sa ascuti ce are fiecare de spus, si sa cantaresti altfel fiecare cuvant, nu mai critici si nici nu mai ai de demonstrat nimic, pur si simplu te acomodezi cu gandul de a asculta si respecta opinia celor din jur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *