Skip to main content
Mature

10 semne ca te-ai maturizat – 2

4. Incepi sa te bucuri de fiecare sezon

Fie ca preferi iarna, sau vara, si ai activitati favorite, care depind in functie de anotimp. Depinde mult de fiecare persoana in parte ce anotimp prefera, dar ajungi la un moment in care incepi sa te bucuri de ce are fiecare anotimp de oferit.

5. Zambesti

Viata e plina de evenimente placute sau mai putin placute si intotdeauna poate lua o alta directie, neasteptata. Indiferent de cat de bine iti planifici ziua, pot aparea evenimente care sa iti dea totul peste cap sau care sa iti imbunatateasca ziua, motive pentru care ar trebui sa gandesti. Faptul ca esti constient ca viata este imprevizibila si zambesti, spune mult despre tine, despre cat esti de matur.

6. Iubesti copii si batranii

Iti vei petrece mult timp cu prietenii, cu persoana iubita, majoritatea din acestie au o varsta apropiata. Totusi, in momentele in care vei fi in apropierea unor copii sau in compania unor persoane mai in varsta, vei profita de momentele respective, si vei ajunge sa respecti si sa iubesti aceste persoane.

7. Economisesti mai mult

Te poti considera mai matur in momentul in care de abtii de la lucruri de care te poti lipsi, incepi sa fii constient de ce ai cu adevarat nevoie, ce e o necesitate si ce este un moft.

8. Citesti mai mult

Incepi sa citesti din ce in ce mai mult, si ce parea ca o pierdere de timp in copilarie si in adolescenta, ajunge sa fie una din placerile tale. Asfel ajungi sa cunosti mai multe, sa stii mai multe, si vei avea mereu un subiect de discutii.

9. Ai grija de tine si de ceilalti

Nu esti egoist si incepi sa te gandesti si la ceilalti in momentul in care iei o decizie sau cand esti pe cale de a face ceva. Incepi sa pui in balanta si ce impact ar avea actiunile tale pentru ceilalti, de asemenea, iti asumi resposabilitatea de a avea grija de cei din jurul tau.

10. Cauti semne ca te maturizezi

Daca te gasesti citind acest articol esti pe cale de a te maturiza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *