Skip to main content
alimente sanatoase

Afla care sunt alimentele sanatoase care te pot omori

Dietele de nutritie sunt pline de absurditati. Peste tot intalnesti reclame indraznete pentru toate tipurile de alimente care te indruma spre o dieta sanatoasa, insa cele mai multe ddintre acestea nu au la baza dovezi clare. Descopera care sunt alimentele „sanatoase”, care defapt sunt daunatoare.

Sucurile de fructe pe care le gasesti in magazine nu sunt intotdeauna ceea ce par. Acestea pot avea cantitati mici de fructe adevarata in compozitia lor, dar de cele mai multe ori acestea s gasesc in cantitati mai mici decat apa, aromele artificiale si zaharul. Sucul de fructe este exact ca un fruct, doar ca cele mai benefice lucruri sunt indepartate. Tot ceea ce ramane in sucul de fructe este zahar si cateva vitamine. Sucul de porocale, de exemplu, contine aceeasi cantitate de zahar ca si Coca- Cola.

Se stie ca graul integral este mult mai sanatos decat graul rafinat. dar asta nu inseamna ca graul integral este sanatos. Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa eviti graul si intreaga varietate a acestuia. De exemplu, graul este principala sursa de gluten dintr-o dieta, iar o mare parte a populatiei poate fi sensibila la gluten. Sistemul imunitar al persoanelor sensibile ataca proteinelee de gluten din tractul digestiv. Acest lucru poate duce la deteriorarea mucoasei digestive, dureri, balonare, somnolenta si alte simptome neplacute.

Frica de grasimi saturate a pus stapanire pe intreaga lume, iar consumul de uleiuri vegetale a crescut foarte mult in ultimii ani. Aceste uleiuri sunt extrase din seminte, folosind metode de procesare foarte dure, la temperaturi foarte mari. Uleiurile de acest fel contin cantitati foarte mari de acizi grasi Omega-6, mai mult decat omenirea a consumat vreodata de-a lungul evolutiei.

Margarina si untul se fabricau cu ajutorul grasimilor, iar acum acestea tind sa contina uleiuri vegetale transformate. Consumul de unt a scazut, insa ceel de margarina este in crestere. Margarina ste un aliment procesat cu ingrediente nocive care nu sunt beneife pentru sanatate. Un studiu realizat recent arata ca inlocuirea untului cu margarina poate duce la o crestere drastica a deceselor cauzate de infarctul miocardic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *