Skip to main content
campanii publicitate socante

Campanii de publicitate socante

Campanii de promovare a diferite idei legate de lumea inconjuratoare si de ceea ce ne capteaza interesul zilnic vedem la tot pasul si mai ales putem spune ca ne-am plictisit de vechile tipuri de reclame si de spoturi publicitare care ne baga pe gat mai mult tot felul de produse inovatoare si din cele mai importante pentru satisfacerea nevoilor noastre.

Insa, pe langa toate acele promo-uri si reclame publicitare care se fac la diferitele marci, branduri, produse si servicii binecunoscute, exista si campaniile de publicitate mai mult sociale care ne trezesc tot felul de ganduri legate de ceea ce ar trebui sa facem mai bine si ceea ce facem de fapt rau si felul in care influenteaza rezultatul deciziilor noastre si comportamentul nostru factorii inconjuratori.

Campania de publicitate “School” promovata in Thailanda in anul 2010 este una dintre campaniile de constientizare asupra felului in care societatea se comporta si felul in care aceasta ia decizii bazate mai mult pe aparenta decat pe esenta si care duc la tot felul de comportamente negative.

Aceasta campanie cu impact social asupra mediului inconjurator este infiintata de catre Prachachat Newspaper, un ziar care avertizeaza lumea privitor la rolul presei in asigurarea transparentei activitatilor din scoli. O alta campanie cu rol social si de constientizare a populatiei asupra unor probleme ce se abat la tot pasul asupra noastra este si campania anti-fumat “Smoking is being a slave to tobacco” realizata pentru Asociatia Drepturilor Nefumatorilor in Franta in anul 2010. 

Si aceasta campanie de promovare a drepturilor nefumatorilor a atras la fel de multe critici, dar a si atraa atentia asupra modului in care fumatorii influenteaza negativ pe cei din jurul lor.

“Don’t cut a dream” este o alta campanie promotionala care a fost dezvoltata in Italia in anul 2009, special pentru a indemna companiile de pretutindeni sa continue sa aloce bani pentru publicitatea de dinainte si din timpul sarbatorilor de Craciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *