Skip to main content

Ce nu stiai despre celulita ?

Multe femei se confrunta cu aceasta problema destul de des. In Europa una din trei femei foloseste creme anticelulitice.

Din ce cauza apar cazurile de celulita ?

Cele mai multe cazuri de celulita apar datorita dezechilibrelor hormonale ,19% ocupand contraceptivele orale, 12% pubertatea, 27% menopauza iar 17% sarcina. Alte cauze intalnite sunt si alimentatia dezechilibrata, stresul, ereditarea, sedentarismul dar si circulatia sanguina deficitara.Celulita apare cam in procent de 10% pe abdomen si 62% pe coapse.

Celulita consta in inchistarea celulelor grase care sunt numite adipocite fiind specializate in depozitarea grasmilor numite lipogeneza precum si eliminarea acestora numite lipoliza.

Ele sunt dispuse si separate prin septuri de tesut conjuctiv si irigatede vase de sange care le asigura aportul necesar unei bune functionari. Cand apare un dezechilibru intre lipogeneza si lipoliza adipocitele depoziteaza cantitati mari de grasime si isi maresc dimensiunile de pana la 100 de ori, asa aparand celulita.

Celulita compacta ingroasa tesuturile care devin foarte rigide si par sa se ataseze muschilor. Pielea este astfel aspra, uscata si lipsita de hrana. Acest timp de celulita il intalnim la femeile cu forma fizica buna, dar si femeiele care nu au avut fluctuatii. Nici femeile mai in varsta nu scapa de aceasta problema.

Celulita moale nu adera la tesuturi ci pare sa oscileze intre piele si muschi. Este destul de inestetica si umfla zonele intinse ale corpului. Apare de obicei, la femeile inactive dupa perioade de intensa de activitate fizica, cele acre au un tinut un regim drastic sau femeile care au pierdut brusc din greutate iar apoi au pus la loc kilogramele pierdute.

Este recomandat sa bei zilnic 8-10 pahare cu apa plata pentru a face celulita mai putin vizibila, recomanda Dr. Oz. De asemenea, consuma si alimente bogate in apa precum fructe proaspete, legume si verdeturi. 

Pentru a scapa de celulita trebuie sa ai o alimentatie echilibrata, precum si o miscare constanta. Mai poti consuma si ceaiuri precum ceaiul verde, ceaiul de soc, de papadie etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *