Skip to main content

Ce sa nu-i spui prietenului tau somer

Perioada de somaj este cea mai cumplita perioada din viata, dar mai ales din cariera unui om. Atunci cand esti lasat pe tusa pentru ca firma la care lucrai a dat faliment sau sefii au trebuit sa se debaraseze de cativa oameni si te-ai nimerit si tu printre ei.

Frustrarea si nemultumirea nu mai au margini si poti ajunge chiar si depresiv, deoarece pana la urma acel job era sursa ta de venit si acum esti total neacoperit din punct de vedere economic, mai ales daca nu ai agonisit ceva intre timp. Cu totii trecem prin asta sau avem prieteni care trec prin asta la un moment dat, dar stim noi oare ce nu ar trebui sa le spunem acestora?

“Esti norocos ca nu trebuie sa te confrunti cu asta la locul de munca”

Indiferent de cat de rea a fost ziua ta la lucru, nu-ti compara niciodata soarta de om care munceste undeva cu soarta altor prieteni mai putin norocosi.

Chiar daca iti doresti sa nu te fi confruntat cu unele probleme la locul de munca sau cu vreun coleg enervant, esti totusi norocos ca ai un loc de munca in primul rand. Prietenul tau probabil ca se va simti departe de a fi norocos din cauza faptului ca nu are un job de care sa se planga.

“Nu-ti fa griji, inteleg ceea ce spui”

Este posibil ca prietenul tau sa nu faca vreun ban momentan, insa a te oferi prea des sa platesti si ceea ce a consumat el atunci cand ati iesit undeva este destul de jignitor, chiar daca tu nu faci asta cu scopuri ascunse.

Exista o linie clara intre a te oferi sa ajuti pe cineva din cand in cand si intre a te baga in viata lui, facandu-l sa para si mai nenorocos decat este. Daca prietenul tau va avea nevoie de ajutor, ti-l va cere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *