Skip to main content
dressing mancaruri

Dressing pentru mancaruri

Sosurile ca maioneza, sosul de rosii, sosul de salsa, de barbecue, ketchupul sau mustarul sunt nemapomenite de asortat la diverse mancaruri bune si pentru a le oferi o savoare si mai mare. De aceea le aegem de fiecare data, insa pe lana aceste produse care pot firegasite in magazine facute de-a gata, mai exista si gogonelele si muraturile puse de mame si bunici, dressingurile pentru salate, dar si salatele de hrean sau de sfecla rosie.

Hreanul aduce mereu putina iuteala mancarurilor. Ingredientul dintr-un cocktail de sosuri care ofera un mare impuls, hreanul merge foarte bine cu carnea de vita prajira sau facuta la gratar, dar merge ci cu carnea de pui si chiar cu pestele. De asemenea, hreanuol in salatele cu sfecla rosie este naimpomenit de servit cu oua fierte sau cu orice fel de mancaruri cu un gust mai fad.

Poti adauga niste salata de hrean la cartofii fierti sau facuti piure sau la ouale fierte bine, asa cum spuneam mai sus. Daca folosesti o radacina de hrean, tine-o la frigider pana cand vei avea nevoie de ea, apoi decojeste-o si da-o prin razatoare.

Sosul de wasabi te trezeste imediat si te da peste cap. Din Japonia, wasabi este o radacina care este inrudita cu mustarul chiar. Savoarea sa fierbinte si iute este asemanatoare cu cea a hreanului, insa aceasta trece imediat, lasand in urma un gust usor dulce.

Poate ca ai vazut un astfel de sos servit cu sushi, sashimi sau cu taietei japonezi. Daca vrei sa-ti condimentezi putin viata, poti cauta sa-ti cumperi alune cu wasabi, chipsuri cu wasabi, branza sau fasole uscate cu acest condiment minunat pe ele. Mai exista un sos asiatic care nu cred ca are o traducere exacta in lima romana.

Acesta se numeste sriracha si este foarte dulce si tare bun atunci cand este adaugat la oua, carne, sosuri si supe. Acesta este facut din ardei jalapeno, denumire din care i-a fost trasa si porecla tenismenei noastre populare Simona Haalep (halepeno-iute).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *