Skip to main content
panou fotovoltaic

Energie solara si panouri fotovoltaice

In zilele noastre, oriunde am fi, simtim efectele poluarii pe care le aduc asupra planetei toate inventiile facute de om. Se apeleaza la resurse precum combustibilii fosili pentru a se obtine necesarul de energie, fie ea termica, fie electrica. Arderea acestor combustibili creaza efectul de sera si implicit duce la incalzire globala.

Din acest motiv din ce in ce mai mult se cauta surse alternative de energie, chiar si pentru simplul fapt ca acesti combustibili fosili au un caracter limitat. Avem astfel in vedere variante precum energia geotermala, energia eoliana si mai ales energia solara.

Soarele ne incalzeste cu razele sale si aceasta energie pe care o transmite poate fi folosita cu succes si de noi. Printre avantajele folosirii energiei solare se numara faptul ca este regenerabila si deloc poluanta pentru mediul inconjurator.

Aceste avantaje pot fi resimtite prin folosirea de panouri fotovoltaice, cu ajutorul carora se realizeaza conversia directa a luminii solare in energie electrica. Totul se realizeaza aici la nivel atomic, unele tipuri de materiale avand proprietatea denumita efect fotoelectric – se absorb fotonii de lumina si se elibereaza electroni. Odata captati acesti electroni, curentul electric format mai exact, poate fi folosit ca si sursa de electricitate.

Panourile fotovoltaice reprezinta solutia ideala cand vine vorba de tehnologie non-poluanta, care nu are efect compromitator asupra mediului inconjurator. Durata lor de viata este una indelungata, daca sunt intretinute corect putand ajunge pana la 25 de ani sau chiar mai mult. Un alt avantaj net este faptul ca, desi un proprietar poate sa mentina inca racordul la sistemul de electricitate centralizat, cu ajutorul panourilor solare poate sa reduca considerabil facturile cu energia electrica. Din ce in ce mai mult, si nu doar in sectorul persoanelor juridice, ci si in randul persoanelor fizice, panourile fotovoltaice sunt la mare cautare pentru avantajele pe care le ofera.

In sprijinul nevoii de surse alternative de energie si de eficientizare a costurilor cu electricitatea vin si cei de la www.decsolar.ro cu solutii. Aici pot fi gasite diverse tipuri de panouri fotovoltaice, monocristaline, policristaline sau amorfe, alaturi de alte produse si solutii ideale pentru a transforma cu succes razele soarelui in energie electrica acolo unde situatia o impune. Pe langa acestea, tot pe decsolar.ro pot fi gasite diverse alte tipuri de invertoare – care au rolul de a transforma curentul continuu in curent alternativ, regulatoare si acumulatori si multe altele.

Pentru toti clientii, fie ca sunt persoane juridice sau fizice, decsolar.ro ofera solutii pentru ca acestia sa reuseasca sa devina independenti din punct de vedere energetic, pentru ca factura la electricitate sa fie mai mica, sau chiar si in cazul in care locuintele sau locatiile sunt izolate, fiind imposibila sau prea costisitoare racordarea la reteaua nationala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *