Skip to main content
filme cu buget mic

Filme cu buget mic, dar cu incasari uriase

Foarte rar se intampla ca filmele cu buget mic sa devina niste hituri adevarate pentru ca acestea sunt in mod general nu foarte atragatoare la fel ca competitoarele lor cu buget mai mare. Oricum, exista cateva filme care depasesc limita si barierele si logica mai ales, logica legata de un buget ridicat, si in cele din urma devin extrem de profitabile si de succes cu castiguri mai mari decat s-ar fi asteptat cei ce le-au creat.

The Full Monty

Buget: $3.5 milioane  Castiguri: $257.8 milioane. Lansat in anul 1997, Full Monty este o comedie dramatica britanica in care a jucat si Robery Carlyle. Scenariul se bazeaza pe povestea a sase barbati someri care decid sa formeze o formatie de striptease masculin pentru a castiga bani. Acest film a primit laude in toata lumea si a mers pana acolo chiar incat a fost nominalizat la premiile Academy Award pentru Cea mai Buna Imagine.

The Purge

Buget: $3 milioane Castiguri: $89 milioane. The Purge este un film horror SF care a fost lansat in cinematografe in anul 2013. Scris si regizat de James DeMonaco, filmul ii are ca actori principali pe Ethan Hawke, Lena Headey si Max Burkholder. A intrecut toate asteptarile si bugetul care a fost alocat crearii lui, de 3 milioane de dolari, si a avut incasari fabuloase de peste 89 milioane de dolari in intreaga lume. 

Lock, Stock, and Two Smoking Barrels

Buget: $1.35 milioane Castiguri: $28.3 milioane. Acest thriller cu accente de comedie si de crima produs de Guy Ritchie relateaza povestea a unui tanar trisor care a pierdut sute si mii de euro ale unui lord al crimei si trebuie sa isi plateasca datoria prin jefuirea unei bande de hoti. Lock, Stock, and Two Smoking Barrels i-a adus lui Guy Ritchie faima internationala si a fost de asemenea si nominalizat la British Academy Film Award pentru Filmul Britanic al Anului. 

One thought to “Filme cu buget mic, dar cu incasari uriase”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *