Skip to main content
iertare anul nou

Iarta si vei fi iertat

Anul 2014 se termina in curand si anul 2015 este noul an ce va veni cu forte proaspete si toata lumea va dori sa o ia de la capat, sa faca numai bine, sa faca in asa fel incat sa le fie bine pentru ei si pentru familie si sa aiba parte de succese mai mari sau chiar de impliniri pe toate planurile, mai mult decat au avut parte in acest an curent.

Inainte de a trece in noul an cu bine si de a ne pune dorintele cele mai frumoase la ora 12 noaptea de Revelion, ar trebui sa ne curatam de toate relele din anul 2014, sa ne spovedim si sa ne indepartam de toate relele facute  vreodata, sa cerem iertare, dar mai ales sa iertam persoanele care ne-au gresit in timpul anului curent si al anilor trecuti.

Ar trebui sa ne facem timp sa ne iertam rudele, familia, pe noi insine, prietenii si cunostintele, ba chiar si pe cei mai cruzi ce ne-au gresit la un moment dat si care ne considera rivali sau dusmani. Nu putem trece in noul an decat cu sufletul impacat si cu ganduri bune. Nimeni nu ne va indeplini nici o dorinta de bine daca noi inca mai avem resentimente, ura, manie si nu va exista dorinta de a face bine si de a fi mai buni in anul care vine.

Chiar daca nu avem niste parinti perfecti (credeti-ma ca nu exista), chiar daca prietenii ne-au suprata, nu sunt de acord cu noi, chiar daca rudele ne sicaneaza de fiecare data si chiar daca exista oameni care ne-au gresit rau si ne-au facut sa ne simtim de nimic, va trebui sa facem in asa fel incat sa ii iertam si sa le cerem iertare la randul nostru pentru ca anul 2015 sa ne gaseeasca cu sufletele curate si pline de recunostinta, de dragoste si de ganduri mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *