Skip to main content
promovare produse

Idei de promovare a produselor din supermarketuri

Exista o serie de metode in lumea publicitatii si a promovarii prin care marketerul face in asa fel incat sa ademeneasca cumparatorii si potentialii consumatori inspre produsele pe care le ofera un supermarket anume si acelea sunt utilizate in felul in care sunt prezentate mai jos.

  • Atractiile de la casa de marcat: acolo sunt pozitionate de obicei dulciuri, gume de mestecat si alte bunatati astfel incat in timp ce astepti la rand instinctul iti spune sa mai arunci si ceva de acolo pe banda. Trebuie sa iti mentii gandul la altceva, sa iti planifici ziua in continuare, sa eviti zilele aglomerate, cu cat petreci mai putin timp la casa, cu atat mai bine.
  • Carucioarele imense – cu toate ca pare ca au fost introduse pentru confortul cumparatorilor, supradimensionarea lor te face sa vrei sa le umpli. Daca nu ai multe lucruri de cumparat, de preferat ar fi sa cauti un cos mic de cumparaturi si sa eviti carucioarele.
  • Poti cadea prada si strategiei prin miros – cand treci pe langa raionul de patiserie, sau pe langa raionul cu flori, sau cel cu cafea, asa ca ai grija si alimenteaza-te, bea-ti cafeaua si ignora mirosurile si aromele imbietoare ca sa nu simti ulterioara gaura in buget
  • Pe langa acestea ar mai fi si preturile promotionale, de genul 3 la pret de 2, anunturile cu stoc limitat, care se vand ca “painea calda”, produsele complementare care se vand impreuna si altele.  Cheia pentru a nu cadea prada acestor capcane este un control mental absolut. Trebuie sa fii hotarat in privinta a ceea ce vrei sa cumperi si sa eviti cumparaturile impulsive.

Ideea este ca acest tip de cumparaturi facute sub implusul de moment nu sunt neaparat nocive pentru oameni, pentru ca pana la urma ofera niste produse de care avem nevoie, pe care si mai mult de atat, le gasim la preturi convenabile, insa trebuie sa fim cu bagare de seama la calitate, la felul in care se prezinta ambalajul si la durata de valabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *