Skip to main content
lapte si somn

Laptele caldut si somnul linistit

Se spune destul de des ca un pahar de lapte cald te ajuta foarte mult pentru a avea parte de un somn linistit, dar nu stiu cat de adevarata este aceasta afirmatie si daca a fost vreodata dovedita stiintific. In cazul meu, cel putin, acest lucru este aproape de adevar. Adorm mai usor si ma ia somnul daca beau niste lapte caldut sau nu inainte de a ma pune in pat, la somn.

Se stie ca calitatea proasta  somnului se datoreaza nivelurilor scazute de magneziu, asadar consumul de mancaruri si bauturi ca migdalele si laptele normal te poate ajuta in imbunatatirea calitatii somnului. Iti vine greu sa adormi noaptea sau suferi de insomnie? Primul lucru pe care ti-l va zice cineva in aceasta situatie, este de a bea o cana de lapte caldut inainte de somn sau cand vrei sa adormi mai repede si mai bine.

Laptele cald promoveaza somnul si te ajuta sa si dormi mai bine. A avea de-a face cu un somn odihnitor si bun pe timp de noapte probabil ca nu are nimic de-a face cu  consumul de lapte. In primul rand, pentru ca orice substanta  sau medicament sa iti induca somnul, trebuie sa patrunda mai intai bariera dintre sange si creier.

Asa functioneaza cele mai multe pastile de la farmacie care sunt recomandate pentru asa ceva. Acestea pot sa patrunda aceasta bariera care ajuta la tratarea tulburarilor legate de somn, ca si insomnia. Bariera dintre creier si sange  este un mecanism de filtrare care ajuta la mentinerea creierului in siguranta de substantele daunatoare.

Atunci cand cineva  sustine ca laptele cald ajuta la inducerea unei stari de somn mai rapid, asta inseamna ca in mod esential ca triptofanul prezent in lapte intra in bariera dintre sange si creier pentru a cauza somnolenta. Triptofanul, un aminoacid  trebuie sa concureze cu alti aminoacizi ca tirosinul si isoleucina pentru a patrunde in aceasta bariera si a ajunge la creier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *