Skip to main content
Wales

Locuri obsedante din Wales

Wales
Wales

Wales este o tara cu un aspect superb si plin de istorie, plin de cultura si traditii, dar si de peisaje naturale salbatice si neimblanzite. De la Dealurile Preseli ale Pembrokeshire, originea pietrelor albastre de la Stonehenge de la aproximativ doua sute de mile distanta, ia pana la legendele lui Merlin si ale Regelui Arthur, Wales a atras mereu vizitatori din toata lumea.

Oriunde ai sta in Wales, setimentul ca te afli intr-unloc magic iese la suprafata si iti cuprinde simturile. Uite cateva locuri din Wales de care te poti bucura cu vederea, dar in care poti chiar sta pe tot timpul vizitei tale acolo. Mergi aici si vei avea parte de o experienta minunata si obsedanta.

Simpaticul loc de cazare B&B (care serveste si un meniu cu totul homemade) este amplasat la marginea estuarului Tâf in stravechiul oras Laugharne din Wales Sud-Vest. Atmosfera sa obsedanta face de asemenea mare valva datorita legendei celui mai faimos rezident de aici, poetul Dylan Thomas, care a compus multe dintre cele mai bune lucrari ale sale in locuinta sa, care se afla in apropiere si care este un muzeu acum deschis publicului larg.

Estuarul in sine este conectat cu marea deschisa si apa marii intra in acesta pana la marginile sale, acoperind nisipurile sale si apoi reragandu-se intr-un ciclu nesfarsit. Lumina este foarte diferita aici, ceva care persista ca si pretiozitatea unei perle. Langa acest loc se afla The Great Glass House al National Botanic Garden of Wales.

O calatorie scurta cu vaporasul efectuata pana la insula Skoner, un vis al ornitologilor in care pasarile si animalele sunt la fel de atragatoare. Ruinele Castelului Laugharne evoca originile secolului 12 ale acestui loc magic.  Se pot face plimbari minunate si zona este incojurata de cele mai frumoase plaje de pe tarmurile  Pembrokeshire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *