Skip to main content

Lucruri incredibile pe care sigur nu le stiai despre tine

Orice actiune pe care tu o faci zilnic este parte din viata ta. Chiar daca pe moment iti creeaza placere, de-a lungul timpului iti afecteaza ogranismul chia si viata sociala. Si bineinteles tu nu ai cum sa iti dai seama.  Exista cateva lucruri care au impact impresionant asupra vietii tale.

Cel mai important lucru din viata noastra este fara dar si poate alimentatia. Poate nu stiai dar in timpul vietii tu consumi 18 tone de mancare. Sa nu mai vorbim de apa, 45.424 de litri. Iar la fiecare masa inghitim circa de 300 de ori pentru ca alimentele sa ajunga in sistemul nostru digestiv.

Cum se stie somnul ne rapeste mult timp din viata. Dar nimeni nu se gandea ca ne rapeste 25 de ani din viata. Cand te gandesti ca peterci 25 de ani dormind si iti ia doar cateva secunde sa adormi. Si da in medie oamenii petrec 9 ani in fata televizorului sau a calculatorului. Destul de mult. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca vezi 2 milioane de reclame in acest timp.

Un alt lucru foarte surprinzator este ca petreci 336 de ore din viata ta doar sarutand pe cineva. Da, pare o cifra cam mare, nu de aceea se spune ca majoritatea femeilor saruta cam 80 de barbati de-a lungul vietii.

Prea multe vorbe nu spunem. Vocabularul unei persoane contine intre 5000 si 6000 de cuvinte. Pe parcursul unei vieti petreci atat de mult timp calatorind incat ai putea sa mergi pe jos o data in jurul globului.

Se spune ca daca esti dreptace traiesti cu 9 ani mai mult decat o persoana care este stangace. De asemenea noi putem recunoaste pana la 50.000 de arome diferite deoarece simtul olfactiv estre strans legat de memorie. Un alt lucru foarte suprinzator este si acela ca o persoana scapa in medie pe an 3.62  kilograme de piele moarta prin exoliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *