Skip to main content

Lucruri pe care le faceau bunicii nostri si noi nu le mai facem

Intalneau oameni fara ajutorul internetului

Bunicii nostri nu aveau pe vremea lor posibilitatea sa invite pe cineva la o intalnire prin intermediul mesajelor de pe telefon sau cu ajutorul internetului. Acestia trebuiau chiar sa vorbeasca fata in fata cu oamenii pe care ii placeau si doreau sa ii intalneasca mai mult. Acestia se cunosteau si discutau peste gard sau la biserica sau alaturandu-se unui club social.

Intr-o era digitala, aceasta in care ne aflam, oamenii tind sa vorbeasca unul cu altul, dar nu unul in fata celuilalt. Pentru a incuraja schimburile de experienta reale, multi psihologi recomanda a se inchide telefoanele si a se interzice computerele din locurile sacre, cum ar fi mesele luate cu familia si prietenii.

Tocmeala

Binenteles, cativa dintre noi s-au tocmit in anumite dati pentru preturile masinilor cumparate. Insa putem pune pariu ca bunicii nostri erau si mai buni la arta de a negocia. Nu ai putea sa te tocmesti cu managerul de la McDonald’s asupra pretului unui Happy Meal. Insa in zilele de demult unde magazinele si pietele erau omniprezente peste tot si comerciantii erau dispusi sa se targuiasca, oamenii se tocmeau si negociau foarte mult pentru un pret convenabil, si chiar se pricepeau.

Scrisori frumoase de mana

Da, multi dintre noi inca scriu unele scrisori, pe hartie. Insa probabil ca le scriem cu mult mai rar decat se facea inainte, pe vremea bunicilor nostri. Acestia, pe de alta parte, nu isi permiteau atunci luxul de a trimite un e-mail si astfel erau fortati sa isi astearna pe hartie gandurile si sentimentele, poate chiar cu un stilou cu penita, de fiecare data cand vroiau sa comunice cu cineva aflat la distanta mai mare de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *