Skip to main content
Urme

O masca reala

Ai vazut de multe ori prin filme cum unii isi pun o masca aparent reala sa isi acopere chipul si isi schimba infatisarea devenind o alta persoana. Un artist din Chicago a reusit sa starneasca o adevarata controversa in ultimile zile. Acesta a crea o masca folosind materiale profesionale precum cele folosit in industria producatoare de filme de la Hollywood. Faptul ca masca iti poate ascunde identitatea a scos la iveala o gramada de intrebari. Poti uita de camerele de supraveghere video pentru ca nici macar propria ta mama nu te va mai recunoaste. Singura problema ar fi ca masca ia forma artistului care a creat-o, asadar oricine doreste sa achizitioneze o astfel de masca va avea ocazia de impersona artistul.

Pe numele lor Urme (pronuntat “you are me”) mastile au fost create pentru a scapa de fobia de a fi urmarit mereu de camerele de supraveghere video pe strazile din orasu Chicago, SUA fiind unul din cele mai supravegheate orase din lume. Artistul pe nume Leo Selvaggio a spus ca pentru a putea realiza o transformare completa ar trebui sa utilizezi si o serie de articole de imbracaminte cum ar fi o caciula, o gluga sau un fular pentru a acoperi marginile mastii. Masca este realizata prin folosirea tehnologiei printarii in 3D, dupa care este pictata manual astfel incat sa arate precum pielea omului. Exista si o varianta de hartie a mastii care se fixeaza folosind o coarda de elastic.

Chiar si in varianta sa budget, masca este suficient de bine realizata pentru a pacali camerele de luat vederi, un software de recunoastere faciala fiind pacalit acesta identificand o persoana cu aceasta masca drept artistul care a creat-o.

Pentru moment ideea acestei mastie este aceea de a ramane de nerecunoscut in fata camerelor de luat vederi, deoarece in viata de zi cu zi vei arata destul de ciudat aratand aceasta masca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *