Skip to main content
parfumuri

Parfumuri de celebritati

O foarte in crestere categorie pe piata parfumurilor este cea referitoare la parfumurile de celebritati sau mai bine zis create de celebritati. Se pare ca aproape fiecare cantareata, model sau atleta faimoasa vine la un moment dat pe piata cu un parfum sub semnatura proprie. Celebritatile si brandurile de parfumuri beneficiaza in aceeasi masura de lansarea anumitor arome pe piata. In mod normal, celebritatile isi imprumuta numele sau fac reclama pentru un numit tip de parfum, care este comercializat prin intermediul unui brand de parfum, cum ar fi Tommy Hilfiger, Emporio Armani sau Chanel.

Parfumurile sunt de obicei create de catre o alta companie iar firmele impart profitul. Celebritatile pot aduce o gramada de bani producatorilor de parfumuri daca se implica in prezentarea si asocierea cu anumite produse sau esente parfumate. De fapt, veniturile unor celebritati sut bazate mai mult pe asemenea surse mai degraba decat din profesia lor actuala.

Unele staruri isi imprumuta destul de frecvent numele si imaginea pentru campaniile ce se fac respectivelor parfumuri. Acestea apar in reclamele tiparite si de la televiziune pentru a sustine respectivul parfum. Atunci cand se creaza o semnatura proprie de parfum, celebritatile vor mai si vizita din cand in cand laboratorul pentru a alege notele sau ingredientele continute de acel parfum ce se vrea a fi lansat pe piata, pentru ca simt ca acolo-intr-o sticluta rafinata-isi incapsuleaza personalitatea si imaginea. Participarea in dezvoltarea respectivei esente de parfum variaza de la star la star.

Potrivit cu studiile de piata, exista peste 500 de parfumuri de celebritati lansate pe an, cu toate ca acestea se ridica doar la 10% din vanzarile de parfumuri in general. Cei mai mari fani ai unnei anumite celebritati pot cumpara sau pot primi in dar asemenea produse. Altii asociaza faptul ca poarta un parfum de vedeta la ideea ca vor si imprumura o serie din calitatile fizice  sau emotionale ale unei vedete: frumusete, talent muzical sau pricepe la anumite sporturi. Este putin probabil ca, oricum, celebritatile isi vor purta propriile parfumuri.

Succesul vanzarilor parfumurilor de vedete poate de asemenea depinde si de opinia publica a respectivei vedete. Daca acea persoana se implica intr-un scandal, unii oameni este posibil sa fie mai putin dispusi sa cumpere acel parfum din cauza acestui lucru. Unii oameni sustin ca parfumurile de vedete sunt o prostie si ca s-ar simti rusinati daca le-ar cumpara. Celebritatile cu o baza mai limitata de fani pot sa nu aiba la fel de mult succes in vanzarea parfumurilor sub semnatura asa cum se intampla in cazul  unor celebritati de tip A-List.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *