Atuci cand treci linia de finish la sfarsitul primului tau maraton, primul lucru pe care il vei observa este trupul tau, in special picioarele tale: miraculoase, amortite si tremurande. Imediat dupa, o mare masa de zgomote vor ajunge cat de curand la urechile tale. Fata familiara a unui prieten sau ceea cce este dupa linia de sosire te va multumi atat de tare si te va face sa te simti foarte bine si recunoscator pentru toate cele.
Cineva iti va inmana o bautura pentru sportivi sau apa, iti va da mana si eventual o patura sau un prosop usor cu care sa te stergi de transpiratie. Cineva iti va pune o medalie in jurul gatului. Atunci cand vei trece acea linie de sosire indiferent de cat de repede sau de incet, vei avea asa un sentiment de multumire si vei simti ca ti-ai schimbat viata pentru totdeauna.
Ai decis sa te pregatesti pentru primul tau maraton, ceva in tine este gata sa imbratiseze acea schimbare. Legenda spune ca i jurul anului 490 inainte de Hristos, mesagerul de razboi atenian Pheidippides a intreprins o calatorie sub forma de alergare tocmai din Marathon, Grecia, pentru a livra un mesaj de victorie asupra armatei persane.
Dupa 40 de kilometri mai incolo, acesta a ajuns in cele din urma in Atena unde a livrat mesajul-si apoi a cazut pur si simplu si a murit de epuizare. In anul 1896, primele jocuri olimpice au comemorat picoarele acelui alergator de rezistenta tocmai din Plains of Marathon si pana la stadionul olimpic din Atena. Numita maraton, aceasta cursa de alergare a devenit cel mai mare test de rezistenta din anul 1908 atunci cand Regina Alexandra, sotia lui Eduard VII, a cerut ca aceasta cursa sa fie intinsa pana la 42,16 km astfel incat si ea sa vada sosirea din cadrul terasei sale din Castelul Windsor.