Skip to main content
probleme comportament

Probleme comportamentale

Detentia timpurie si interventiile de consiliere potrivite, mai ales in timpul anilor din scoala generala si a scolii generale, este cea mai buna metoda de a intrerupe dezvoltarea traiectoriei tiparelor de comportament antisocial. Comportamentele antisociale serioase din copilarie  pot duce la diagnosticarea tulburarilor de comportament sau a tulburarilor sfidatoare de opozitie. Copiii care exercita comportamente antisociale sunt intr-un risc mai crescut de a ajunge la tulburari legate de abuzul de alcool sau de droguri.

Discutiile sistematice legate de diagnosticare cu parintii si copiii asigura oportunitatea pentru o evaluare detaliata  a factorilor de risc individuali si a dinamicii familiei si a societatii. Asemenea realizari ar include relatiile imbuntatite dintre parinti si copii, caracteristicile egalitatii, mediul scolar, de acasa si al comunitatii si sanatatea generala a indivizilor.

Instrumente diverse de diagnoza au fost dezvoltate pentru o identificare bazata pe dovezi a comportamentelor antisociale la copii. Deschiderea, frecventa si severitatea comportamentelor antisociale cum ar fi furtul, mintitul, inselatul, furisatul, respingerea prietenilor, realizari scazute la scoala, atitudini negative si comportamente agresive sunt accesate pentru a se determina interventia adecvata si tratamentul acestor persoane.

Comunicarea imbunatatita intre parinte si profesor si disponibilitatea  psihologilor scolari, alfabetizarea  emotionala si aptitudinile de stapanire a furiei au fost demonstrate a intrerupe dezvoltarea comportamentelor antisociale la elevii cu un risc scazut.

Elevii care pot fi la un nivel de risc mai mare  din cauza unei familii dificile si a circumstantelor de mediu vor beneficia de mai multe eforturi de prevenire a comportamentelor antisociale, inclusiv consilierea, sprijinul acedmic, pregatire legata de abilitatile speciale si acumularea unor comportamente dezirabile si pozitive.

Cadrele academice cu capacitatea  de a livra sprijin parental profesional si de a asigura feedback  intr-o modalitate motivanta, pot ajuta parintii sa dezvolte si sa isi exercite abilitatile de parinti care pot interupe si scadea progresia tiparelor comportamentelor antisociale ale copiilor acestora.

One thought to “Probleme comportamentale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *