Skip to main content
stergatoare auto

Rolul unor stergatoare auto

Daca iti doresti sa cunosti care sunt componentele unor stergatoare auto, ceea ce le face sa functioneze in felul in care functioneaza, vei afla ceea ce te framanta in cele ce urmeaza. A reusi sa diagnostici ceea ce are masina ta de nu functioneaza asa cum o facea la inceput, trebuie ca mai intai sa intelegi care sunt componentele acesteia si sa le stii exact functiile.

Asa este si cazul cu stergatoarele auto. Va trebui sa intelegi felul in care functioneaza acestea si din ce sunt compuse pentru a-ti da seama  ce este in neregula cu aceste componente auto. Iti poti imagina cum este sa conduci pe ploaie sau pe ninsoare  fara ca stergatoarele tale auto sa functioneze in mod adecvat sau fara ca becurile din masina sa se aprinda atunci cand ai nevoie? Vezi cat este de necesar si de important este sa cunosti aceasta parte a masinii tale si sa o faci sa mearga la maxim atunci cand ai nevoie?

Este clar ca fara niste stergatoare auto, condusul pe timp urat ar fi un adevarat cosmar, exact ca in filmele de groaza. Aceste piese de masina sunt esentiale si exista in lumea auto de ceva vreme.

Primele tipuri de stergatoare auto au fost lansate  la inceputul secolului 20 si cu ajutorul avansului tehnologiei, acestea au evoluat si mai tare si mai bine in timp incat sa asigure o vizibilitate maxima soferului in cazuri de conditii meteo nefavorabile.

Actiunea pe care o efectueaza un stergator auto este oscilatorie si se prezinta in mai multe tipuri de design, pentru diferitele modele de masini. Oricum, indiferent de felul in care arata si in cadrul caror masini sunt amplasate, aceste stergatoate auto sunt prezente mereu si functioneaza la fel. Pentru a intelege mai bine felul in care acestea lucreaza pentru a te mentine in siguranta, este esential sa intelegem din ce componente sunt formate si care este rolul acestora in intreg ansamblul.

Bratele sunt ceea ce leaga stergatoarele de motor. Dimensiunea lor este proiectata astfel incat sa acopere expansiunea maxima a parbrizului si sa asigure lamelelor raza de actiune maxima. Acestea asigura stergerea parbrizului functionand si deplasansu-se in laterale pentru o curatare mai eficienta a intregului geam auto. In cazul in care acestea sunt indoite si stricate, acestea trebuie sa fie inlocuite de indata pentru a-si indeplini functia cat mai bine.

Stergatoarele sunt componenta principala a stergatoarelor auto, care curata si igienizeaza  parbrizul unei masini cu ajutorul unor miscari oscilatorii. Acestea sunt create din cauciuc moale, ceea ce asigura flexibilitatea si durabilitatea necesare pentru a rezista mai mult la efectele continue ale frictiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *