Skip to main content
bracomotoareelectrice.ro

Totul despre sistemele de ventilatie industriale

A avea aer proaspat si o ventilatie corespunzatoare serveste mai multor scopuri decat la simpla bunastare a muncitorilor sau lucratorilor dintr-un anumit sector. Furnizarea de aer proaspat este foarte importanta, insa aceste sisteme sunt capabile sa ofere si un control pe partea de condens, umiditate, de asemenea previn si actiunea agentilor atmosferici poluanti.

Ventilatie inseamna in fapt transferul de aer din exteriorul unei incinte in interiorul acesteia, si exista diverse produse si sisteme ce pot satisface acest scop. Ventilatoarele industriale tin sub control temperatura, umiditatea si gradul de poluare al aerului din incinte unde se lucreaza, fara a expune muncitorii la substante chimice toxice, vapori inflamabili ori alte substante ce pot fi daunatoare, inlocuind tot timpul aerul viciat cu aer proaspat.

Un sistem de ventilatie industrial are diverse parti componente. Exista si diverse tipologii, in functie de modul si scopul in care sunt utilizate. Astfel exista sisteme de ventilatie de tubulatura, cu ventilatoare axiale de tubulatura si guri de evacuare separate, exista si solutia ventilatoarelor axiale de perete, de acoperis ori centrifugale, dupa caz. Toate aceste ventilatoare sunt realizate din materiale mai rezistente comparativ cu cele de uz casnic, intrucat trebuie sa aiba o durata prelungita de functionare si o rezistenta la diversi factori precum temperaturi variate, grad de umiditate crescut, praf ori alte impuritati.

Desigur aceste ventilatoare industriale nu ar putea functiona fara o alimentare corespunzatoare. Acest rol este indeplinit de motoarele electrice de mare putere, ce asigura functionalitatea ventilatoarelor si le ofera puterea necesara pentru a furniza debitele si fluxul de aer dorit in orice hala, incapere sau incinta. Atat ventilatoarele cat si motoarele electrice sunt de diverse tipuri, insa uneori orice combinatie a lor – ne referim la produsele standard – nu este potrivita pentru necesitatile clientului.

In acest caz se recurge la adaptari, la personalizari ale echipamentelor. Se pot realiza motoare electrice si ventilatoare electrice de serie scurta, adaptate necesitatilor. Se pot aplica motoarelor reductoare de putere, de tipul reductoarelor melcate eficiente, coaxiale, ortogonale ori planetare. De asemenea pentru motoare exista posibilitate de adaugare a protectiilor suplimentare – anti-praf, anti-umiditate, anti-explozie etc. Chiar si in cazul in care exista caderi de tensiune si ventilatia este intrerupta, se poate folosi varianta unui generator de curent, care sa sustina in continuare activitatea pana la remedierea problemei. Toate aceste tipuri de produse si solutii in domeniul ventilatiei pot fi gasite la Braco, atat produse standard aflate in stoc, cat si produse personalizate realizate special de departamentul ce se ocupa cu seriile de motoare si ventilatoare speciale, conform cerintelor si exigentelor fiecarui client in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *